Res med oss till Tanzania

InsideNature erbjuder resor till Tanzania, där du inte bara kan följa med och resa samt fotografera, utan även göra något viktigt. När det handlar om migrationen av den största djurkoncentrationen i hela världen blir det svårt att beskriva det med en bild, och det kommer även att vara din stora utmaning. När många däggdjur flyttar på sig handlar det ofta om att dö eller att överleva och för många bli555875045r detta en rörelse av förflyttning samt förvirring och kaos. Målet är att få föda och migrationerna kommer efter regnperioder och det fantastiskt gröna gräset i Tanzania. Du kommer att få se zebrorna vandra sida vid sida med gnuerna, och rovdjuren följer varje steg de tar med målet att de ska få äta upp de svagaste i flocken. Detta sker i november och är ett av de tillfällen du får att besöka Tanzania. InsideNature erbjuder nämligen resor året runt.

Man reser med djuren och målet är att uppleva och fotografera dem där man ser dem. Det innebär att vi under december till juni vistas i Serengeti, där migrationen då äger rum. Man kan även vara i Ndutu och Naabi Hill, där man får en chans att uppleva kalvningen. Du kommer alltid att ha lejon och de andra rovdjuren närvarande, då de ständigt kommer att leta efter nästa måltid. Fram till juli befinner vi oss istället vid Grumentifloden och från augusti till oktober tar vi oss till Masai Mara som är beläget i Kenya. Detta blir ett väldigt dramatiskt ögonblick, då gnuerna och zebrorna tillsammans ska korsa floderna mot Kenya och krokodilerna väntar på att få sina måltider.

När vi befinner oss i Tanzania följer vi med djuren och förflyttar oss tillsammans med dem. Du är välkommen att resa när som helst under årets gång och resmålet varierar beroende på när du reser.